Skip to content
jul 14 / korsordet.com

NE-korsord 1024:facit

VM är slut, och det är dags att gå igenom det vuvuzela-inspirerade korsordet. Som väl var innehöll korsordet inga ljud. 🙂

Afrikas horn ligger på östkusten och delas av länder som Somalia, Djibouti och Etiopien. Afrikas nya horn däremot, det är såklart vuvuzela. Hörs från vuvuzela är såklart tut. Och att vuvuzelan är monoton tror jag att alla håller med om. Några andra fotbollsord var Leo Messi, Juan Veron, Pia Sundhage och naturligtvis är det Torsbys casanova Svennis, Sven-Göran Eriksson som ledde Elfenbenskusten i VM. Vi hittar också Zlatans gamla lag, Inter, från Milano.

En vinjett inleder de flesta tv-program, även Debatt i SVT. Bondklocka har inget med jordbruk att göra, utan det är James Bond som avses, och då blir det ju agent-ur. Den brittiske ockult-magikern Aleister Crowley designade en populär tarot-lek. Yo-Yo Ma heter den briljante cellist som avsågs. Keith Jarrett, legendarisk jazz-pianist hittade också in i korsordet.

Amormor ska utläsas Amor-mor, dvs mor till Amor, och då blir det Venus.  Några gamla tv-stjärnor fanns också; JR Ewing blev skjuten i tv-serien Dallas, och Leroy (Gene Anthony Ray) betalade med svett i 80-talsklassikern Fame. Och allsångsledaren Egon Kjerrman får avsluta för denna gång.

Facit i PDF-form hittar du här: http://www.ne.se/static/entertainment/korsord/1024_facit.pdf

Undrar du hur jag tänkt angående någon annan ledtråd, eller har en fråga om ett äldre korsord är det bara att skriva en kommentar här!

Fler NE-korsord hittar du här: http://www.ne.se/static/entertainment/korsord.jsp

martin

2 Comments

leave a comment
 1. Kjell Ahlèn / mar 31 2011

  IT-TUNNEL= VPN ??? Kryss 1024

  • martin / mar 31 2011

   Hej Kjell, tack för din kommentar! Ska försöka förklara hur jag tänkt:
   VPN är en datateknisk term, som står för ”virtuellt privat nätverk”. Det betyder att man kan ansluta från en dator till en annan genom en sk VPN-tunnel. En sådan tunnel är ett säkert sätt att ansluta, till skillnad från en ”vanlig” anslutning över internet.
   När ordet ”tunnel” används inom IT-världen är det så gott som alltid en VPN-tunnel som avses.
   Hoppas förklaringen hjälpte!
   Hälsningar
   Martin

Leave a Comment