Skip to content
sep 6 / korsordet.com

Nytt NE-korsord (1033)

NE-korsord 1033Ja, det här korsordet publicerades egentligen redan för ett par veckor sedan, så det är lika bra att dyka in i det direkt. En smarrig bild för alla skaldsjursälskare misstänker jag (själv är jag allergisk mot skaldjur).  Det blir lite 80-talsreferenser, t ex bör du veta vad Magnums helikopterpilot kallades. Magnum är såklart Tom Sellecks deckar-karaktär, som hade en egen tv-serie på 80-talet. Tom Selleck som för övrigt kallats ”den ende man som är snygg i mustasch”. En skönsjungande Astley från 80-talet efterfrågas också. Du belönas om du har koll på Rocky-filmerna, speciellt Rocky IV med vår svenske Dolph Lundgren i en av huvudrollerna. Gillar du inte Rocky kanske Sex And The City passar bättre?

Lite afrikansk geografi blir det också, tillsammans med Ferrari-bilar, The Kinks och IFK Göteborg. Dessutom kan du fundera på vad ”era utan klockor” och ”får otjänlig brunn?” ska bli!

Mycket nöje!
martin

Leave a Comment