Skip to content
okt 20 / korsordet.com

NE-korsord 1039: facit

1039_facitNytt facit igen, och kanske börjar jag bli varm i kläderna här på bloggen? Blir varm i kläderna var i alla fall omgångens mening, och visst ser det lite svettigt ut på bilden? Jag kan dock lugna med att meddela att det är en erfaren stuntman på bilden.

Erfarna får väl också sägas att Leif ”Loket” Olsson är, och Ingvar Kamprad, som är I:et i IKEA. Det står ju för Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd. Hasse Alfredson har också roat oss länge, och hans genialiskt improviserade ”gubbar” hade det gemensamt att de alla hette Lindeman i efternamn. Björn och Björn blir Borg, och syftar både på tennisspelaren Björn Borg, och simmaren Björn Borg som faktiskt tog dubbla EM-guld och fick Bragdguldet 1938. Fräcka Fredag var ett TV-program från 1988, med Malena Ivarsson som programledare. Syskonparet Danii och Kylie Minogue var också med, liksom vår världskända mezzosopran Ann-Sofie von Otter. Två Angela fanns också, nämligen Angela Merkel och Angela Channing (Falcon Crest). En annan TV-klassiker är Reidar Dahlén, som ju var patriark i redarfamiljen vars öde vi följde i såpan Rederiet.

Sura kossor kanske kan kallas tjuriga, och honung kan ju sägas vara en bisak. Kalle Anka och Arne Anka är ankor båda två, och rätt för gårdvar ska vara hundmat. Ett annat namn för sugga är so, som i bestämd form blir son, och den kan ju ses i svinstian. Jasägare är en korsordsklassiker (ja-sägare eller JAS-ägare); den här gången sägs de vara okritiska. Metkroken bör inte vara bakom flötet, utan framför flötet om man vill få någon fisk.

Legendariska soul-etiketten Stax har släppt massor med klassiker, bl a med Otis Redding och Wilson Pickett. En svensk sångare är Ola Salo, och hans band heter ju The Ark. Gitarristen Jojje Wadenius släppte en barnskiva som blivit mycket uppskattad, som heter Goda Goda.

RSS är ett format för nyhetsflöden på webben, och lux är en enhet som man mäter illuminans med.

Annars var det nog inte så svårt den här gången tror jag. Glöm inte att det redan finns ett nytt korsord på http://www.ne.se/static/entertainment/korsord.jsp!

Mycket nöje
martin

Leave a Comment